Aybros Psikoloji - İzmir Psikolog ve Danışmanlık - Hızlı Menü

İletişim

İzmir Psikolog

Psikolog ve Psikolojik Danışmanlık İzmir...

Psikolog ve Psikolojik Danışmanlık

İzmir Psikolog ekibimiz ile İzmir Aybros Psikoloji ve Psikolog merkezi olarak; bilişsel davranışçı terapi, psikoanalitik terapi, hipnoz tedavisi gibi teknikleri danışan odaklı çalışmalarımız ile uyguluyoruz. Kliniğimizden etkili online terapi ve klinik ortamda birebir terapi alabilirsiniz.

İzmir Psikolog ekibimiz ile İzmir Aybros Psikoloji ve Psikolog merkezi olarak; bilişsel davranışçı terapi, psikoanalitik terapi, hipnoz tedavisi gibi teknikleri danışan odaklı çalışmalarımız ile uyguluyoruz.

İzmir’de Gaziemir – Karşıyaka – Alsancak ve Bergama olmak üzere 4 farklı şubesi bulunan psikoloji merkezimizde uzman İzmir Psikolog, pedagog, aile terapisti, evlilik-çift-çocuk ve ergen terapisti ekibimizle profesyonel olarak psikolojik danışmanlık hizmet vermekteyiz.

İzmir’in En İyi Psikolog ve Pedagog Ekibi

Psikologlarımız, bilişsel davranışçı terapi, hipnoterapi, şema terapi, emdr terapisi vb. dünyanın en iyi terapi yöntemlerini ve tekniklerini kullanmakta olup alanında uzman kişilerden oluşmaktadır. Her soruna uygun bir şekilde psikoloğa randevu verilmektedir. Çalışmalarımız ve seanslarımız kişinin durumuna göre çözüm odaklı yapılmaktadır. Kurumumuz her açıdan şeffaf olmakla birlikte, danışanların gizlilik ilkesi ve güvenilirliği sağlanmaktadır.

Psikolojik danışmanlık alanında hizmet almak için danışmanlık merkezine gelen bireylerin öncelikli aradıkları şey, seçtikleri psikoloğun kendileriyle tam anlamıyla ilgilenip ilgilenmediği veya onları tümüyle dinleyip dinlemediğidir. Bu süreç, son derece profesyonel şekilde ve danışanın tüm özelliklerinden bağımsız bir biçimde yürütülür. Kurumsal bir psikolojik danışmanlık hizmeti veren merkezden beklenen tam olarak da budur. Alınacak desteği İzmir’de en çok tavsiye edilen ve yılların tecrübesiyle hizmet veren Aybros Psikolojik Danışmanlık & Gelişim Merkezi’nden alabilirler.

Alanında uzman psikologlarımız yorumlarını okuyabilir ve uzmanlarımızı inceleyebilirsiniz.



Memnuniyet ve Çözüm Odaklı

Memnuniyet
100%

Çözüm Odaklı
100%

Başarılı ve Kesin Çözüm
100%

Tavsiye Edilme
100%


Uzmanlarımız

Psikolog Vera Aslan

İzmir Psikolog

Psikolog Vera Aslan Profil Detay

Psikolog Merve N. Durukan

İzmir Psikolog

Psikolog Merve N. Durukan Profil Detay

Psikolog Esra Tunç

İzmir Psikolog

Psikolog Esra Tunç Profil Detay


Danışan Yorumları

İnternetten araştırarak buldum yorumlar çok olumluydu iyi ki de destek almışım diyorum. Hayatımda yaptığım en doğru şeylerden biri Merve hocama başvurmak oldu. Panik atak hastasıydım hocama başvurmadan önce ilaç tedavisi aldım terapiler aldım iki ayrı psikologdan fayda etmedi. Bence bu hastalığı bilen anlayan uzman yardım etmeli. Yeri geldi bana ölmezsin dahi dedi bir uzman. Merve hocam bana öyle anlayışlı yaklaştı ne yaşıyorum öyle anladı ki aha dedim işte sonunda doğru yerdeyim ve ümidim inancım aşırı arttı. Panik atak artık beni rahatsız etmiyor kafama takmıyorum. Olmadığım kadar enerjik hayat doluyum. Birkaç ay gibi sürede kendime geldim dik durmayı hatırladım. Varsa atakları olan bunalıp çaresiz hisseden ben Merve beyi 1 sn düşünmeden öneriyorum. Kendisi birçok hastaya merhem olan biri, bana da büyük faydası oldu çok şükür teşekkürler onlarca yüzlerce kez. İlgilenen sekreterlere kadar selamlar

me….r Doğrulanmış Kullanıcı


Psikolojik danışmanlık aldık aile terapisi. Memnun kaldık. İsim yapmış kendini kanıtlamış bir kurum zaten bu sebeple seçtik. Psikoloğumuz anlayışlı, uzman biri işinde. Gaziemir’de psikolog arayan varsa tercih etmeli.

ir…..r. Doğrulanmış Kullanıcı


Gaziemir’de psikolojik danışmanlık arayanlara tavsiye edilen psikologdur. Aile terapisi, ilişki, çift, evlilik problemlerine hakim ve çözüm yollarını, davranış, tutumları iyi bilen bir uzman.

asl…..e Doğrulanmış Kullanıcı


Oğlumu Karşıyaka’da psikoloğa götürdüm Aliye hanıma. Çok fazla içine kapanık ve yaşıtlarına göre hiçbir spor faaliyeti ve ders etkinliği konusunda isteksiz davranıyordu. Bana anlatamadığı şeyleri psikoloğa anlattı. Okulda çok sorunlu arkadaşları varmış bunu öğrendim. Bize bu süreçte yardımcı oldukları için Aybros Karşıyaka psikolog kliniğine çok teşekkür ediyorum.

kema…ş Doğrulanmış Kullanıcı


Kağan hocama 6 aydır devam ediyorum 6 ay önce artık iyice bunaldığım sıkışmış vaziyette olduğum bir anda aniden bulup gitmiştim. Doğru bir karar verdiğimi her geçen ay daha iyi anladım. Beni, yaşadıklarımı, önceden görmediklerini ya da görmekten kaçtığım şeyleri bir bir önüme koydu. Beraber değerlendirdik çoğu şeyi. Aştığım şeyler oldu hala sıkıntısını yaşadığım şeyler de var fakat eskisinden daha cesaretli ve isteklinin. Boş vermiyorum. Kağan hocamı psikolog arayan bireylere tavsiye ederim.

Uğur N. Doğrulanmış Kullanıcı


Karşıyaka psikolog aile terapisi aldığım hocamız işinde çok başarılı sorunlara her zaman çözüm odaklı en ufak detayına kadar ilgilenip bize gerekli desteklerini sunuyor. Profesyonel bir doktor herkese tavsiye ederim sağlığınızı önemli güvenli ellere bırakın kendinizi.

Ümran S. Doğrulanmış Kullanıcı


24 yaşındayım ve bireysel bir takım sorunlar için Hilal hanımdan destek aldım. Toplam 7 seans gittim ve seanslarıma seve seve gidiyordum 🙂 İlk başlarda sevecek miyim diye düşünüyordum fakat ilk seansta bile samimiyetinden dolayı çok memnun kaldım. Çok teşekkür ederim kendisine.

Filiz E. Doğrulanmış Kullanıcı


Açıkçası psikoloğa gidip gitmemekte kararsızdım. İlk başta beni anlar mı acaba diye önyargılı yaklaşıyordum. Sonra bir karar verip gittim. İlk seanstan çıktığımda ön yargım tamamen kırılmış ve iyi ki bu sürece girmişim diyorum. Yaşadığım sorunlarda büyük düzelmeler oldu. Bana çok iyi gelmişti. Kararsız kalıp ön yargılı olan herkese tavsiye ediyorum çünkü insana çok şey katıyor. Hatta bir sorun olmasa bile hayatımızla ilgili olumlu birçok şey kazanıyoruz.

Gaye Z. Doğrulanmış Kullanıcı


Bergama psikolog için tavsiye ederim. Anksiyete tedavisi için destek aldım memnunum daha rahatım tavsiye edilen uzman zaten Hilal hanım, çok teşekkürler. Bergamada psikolog arıyordum ve internette karşılaştım. Hem kendim için yetişkin psikoterapisi hem de 7 yaşındaki çocuğum için pedagog desteği aldık. Çocuğumda davranış bozuklukları ve dikkat eksikliği bozukluğu vardı. Ekipleri gerçekten çok başarılı ve samimi. Araştırdığım kadar varmış dedim ilk gittiğimden beri. Çok memnun kaldık ve ne zaman bir ihtiyacımız olsa direk gideceğim kurumdur. Herkese kesinlikle tavsiye ederim.

İrem K. Doğrulanmış Kullanıcı


Bergama’da uzman ekibiyle psikolog ve pedagog hizmeti veren kurum. Biz aile terapisi aldık 7 ya da 8 seanstı tam emin olamıyorum. Memnun kaldık, çözemediğimiz sorunlarımızın artık canımızı sıkmadığını görüyoruz. Çok yol kat ettik çok, teşekkürler

Aslı V. Doğrulanmış Kullanıcı


Toplam üç seans bireysel sorunlarım için destek aldım. Artık yaşadığım sorunlar yok diyebilirim. Uzmanım aşırı yetkin ve ilgiliydi, çok teşekkür ederim. Bergama psikolog arayan herkese kesinlikle öneririm.

Nur A. Doğrulanmış Kullanıcı


İsinin ehli yetkin psikolog ve pedagogların bulunduğu bir kurum. Biz aile terapisi için başvurduk, 6. seansımızı da yaptık çok değişim yaşadık, gelişme kaydettik. Aile danışmanlığı bitsin çocuğumuz için de psikolojik destek alacağız gece korkuları ve kaygısı yüksek. Pedagogunuzla da tanışmıştık. Ben tavsiye ediyorum psikoloğumuzu

Mehmet T. Doğrulanmış Kullanıcı


Psikolog desteği aldığımız bize iyi gelen doktorumuz. Minnet ve şükran duyuyoruz. Ailece. Bergama’da psikoloji doktoru arayanlara tavsiye uzman. Bize faydası çok oldu, kavgalarımız boş şeyler için tartışmalarımız bitti desek yeri. Soğukluklar kırgınlıklar canımızı yakmıyor artık. Çok teşekkürler hocam

Gül S. Doğrulanmış Kullanıcı


3 seans psikolog desteği aldım ve çok fayda gördüm. İyi ki gitmişim ve başka sorunlarım olduğunda da gideceğim bir kurum.kesinlikle tavsiye edebileceğim bir yer.

Muhammed Ergen Doğrulanmış Kullanıcı


Isinin ehli yetkin psikolog ve pedagogların bulundugu bir kurum. Biz aile terapisi icin basvurduk, 6. seansimizi da yaptik cok degisim yasadik, gelisme kaydettik. Aile danışmanlığı bitsin çocuğumuz için de psikolojik destek alacagız gece korkuları ve kaygısı yüksek. Pedagogunuzla da tanışmıştık. Ben tavsiye ediyorum psikologumuzu

Hasan Hüseyin A. Doğrulanmış Kullanıcı


Toplam üç seans bireysel sorunlarım için destek aldım. Artık yaşadığım sorunlar yok diyebilirim. Uzmanım aşırı yetkin ve ilgiliydi, çok teşekkür ederim. Bergama psikolog arayan herkese kesinlikle öneririm.

Burak N. Doğrulanmış Kullanıcı


Psikolog desteği aldıgımız bize iyi gelen doktorumuz. Minnet ve şükran duyuyoruz. Ailece. Bergamada psikoloji doktoru arayanlara tavsiye uzman. Bize faydası çok oldu, kavgalarımız boş şeyler için tartışmalarımız bitti desek yeri. Sogukluklar kirginliklar canımızı yakmıyor artık. Çok teşekkürler hocam

Mehmet I. Doğrulanmış Kullanıcı


Merve Hanım alanında uzman ve işini layıkıyla yapan çok iyi bir insan. Her türlü derdimi anlatabildiğim en iyi arkadaşım. Tavsiye ederim, çok memnun kalacaksınız.

Fatma Ö. Doğrulanmış Kullanıcı


Psikolojik olarak kendimi iyi hissetmediğim bir anda Merve Hanım ile tanışma fırsatı buldum. Kendisine uzun süredir gidiyorum bana her konuda yardımcı olduğu için kendisine çok teşekkür ederim.

Serap T. Doğrulanmış Kullanıcı


 

İzmir Psikolog Tavsiye

İzmir psikolog arayışı içindeyseniz ve doğru uzmanı bulmak istiyorsanız psikolojik destek hizmeti almadan önce nelere dikkat etmelisiniz, uzmanınızı hangi kıstaslara göre seçmelisiniz bütün bunlara değindiğimiz yazımız size rehber olacak. Başlayalım.

Psikolojik danışma ihtiyacı her geçen gün artıyor. Stresle iç içe yaşam, çeşitli kaygılar, aile içi sorunlar, çocukların psikolojik ihtiyaçları, cinsel problemler gibi konularda bireyler tek başına aşamadıkları konularda artık artan farkındalıkla profesyonel desteğe başvuruyorlar ve Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi “İzmir psikolog”, pedagog, aile terapisti hizmeti veren uzmanlara ulaşıyorlar. Bu noktada uzmanınızı / kurumu seçerken neleri göz önünde bulundurmalısınız paylaşıyoruz. İzmir’de en çok tavsiye edilen kurumumuzun yorumlarını inceleyebilir ve uzmanlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

İzmir Psikolog Önerisi

Bireysel, çocuk, ergen, çift veya aile için “İzmir Psikolog tavsiye” veya psikolojik danışmanlık merkezi tavsiyesi isteyen birçok kişi mevcut. Bu yazımızda psikolojik danışma süreci öncesinde göz önünde bulundurmanız gereken tüm faktörleri ve İzmir Psikolog tavsiye isteyen bireylerin neleri baz alarak uzmanını seçmesi gerektiği hakkında detaylı bir makale yazdık. Kısa ya da uzun herhangi bir psikoterapi sürecinden önce danışan adaylarının bilmek isteyeceği her şeye değindik.

Aybros Psikoloji alanında uzman ekibiyle probleme yönelik profesyonel, etik ve etkili yöntemlerle Karşıyaka, Gaziemir, Bergama ve Alsancak olmak üzere 4 farklı şubede destek vermektedir.

İzmirde En iyi Psikolog

Yoruma açık bir tabir elbette. Fakat şunu söyleyebiliriz ki danışanla psikoloğun terapötik ilişkisi(uyumu), danışanın kendini rahat hissetmesi, açabilmesi ve anlaşıldığını hissetmesi, süreç içinde kademe kaydedilmesi ve gelişimin gözlenebilmesi, terapistin duruma hakim olması ve yönlendirme kabiliyeti gibi durumları kim iyi sağlayabiliyorsa en iyi İzmir psikolog o diyebiliriz. İlaçların her bünyede farklı tesir göstermesi, birine yarayan bir ilacın başka birinde yan etki ve olumsuz sonuçlar doğurması gibi, psikoterapide de iki farklı insanın uyumu – iletişimi söz konusudur. Siz, size en sıcak gelen, yakın bulduğunuz uzmanı kendi hislerinize güvenerek seçeceksiniz. Tabii ki bir araştırma süreci de geçireceksiniz fakat nihayetinde hislerinize güvenmeniz seçiminizi kolaylaştıracaktır.

İzmirde Psikolog Arıyorum En iyi Psikolog Hangisi?

İzmir’de psikolog arıyorum en iyi İzmir psikolog hangisi? sorusunun cevabı birçok faktöre göre değişiyor. Birçok destek alan birey kendi psikoterapisti ile uyum sağlıyor, fayda görüyor ve psikolojik anlamda daha sağlıklı bir hale erişebiliyor. Bu açıdan bakıldığında herkesin psikoloğu kendine en iyidir diyebiliriz. Fakat nesnel olmak gerekirse de en fazla kişiye en fazla verim sağlayan psikoterapist İzmir’de en iyi psikologdur desek yanlış olmayacaktır.

Örnekle açıklayarak başka bir açıdan yaklaşırsak; bir kişi İzmir’de panik atak tedavisi uzmanı arıyor diyelim. Bunun için de etraflıca bir araştırmaya girişiyor. Daha önce İzmir’de panik atak desteği alan kişilerin yorumlarına, düşüncelerine ulaşıyor, etrafındaki kişilere soruyor, İzmir tavsiye psikolog istiyor arkadaşlarından veya diğer yakınlarından. Böylece panik atak alanında uzman ve bu bozuklukta başarı sağlamış bir psikolog buluyor ve terapi sürecine başlıyor. Bu kişi için de İzmirde en iyi psikolog bu uzman diyebiliriz rahatlıkla. İhtiyaç hissedilen konu ile ihtiyacı karşılayabilecek en doğru uzmanın örtüştüğü durum her taraf için bir kazanım olacaktır.

Psikologumu Nasıl Seçmeliyim

Danışmanlık almak isteyen bireylerin kafasını kurcalayan ilk soru. Gayet doğal çünkü ruh sağlığını paylaşacakları, daha iyiye ulaştırmak için işbirliği yapacakları kişiyi seçmekte hassas davranılmalı. Herşeyden önce İzmir’de psikolog seçerken uzmanı iyice araştırmak ve bulunduğunuz şehirde örn: İzmir tavsiye edilen psikolog olmasına dikkat etmelisiniz. Daha önce hangi konularda çalışmış, ne gibi psikolojik problemler üzerine uzmanlaşmış, hangi üniversiteden mezun, üniversitenin psikoloji bölümünden mezun mu? (Bunu yazma gereği duyuyoruz, maalesef ülkemizde bu konu fazlasıyla suistimal edilmekte ve birçok meslek alanından bu alanın işgal edilmesi söz konusu. Bilmnenizi isteriz ki psikolog ünvanını sadece psikoloji bölümünden mezun uzmanlar almaktadır). Psikolojik danışmanlık ve psikoterapi yaklaşımları neler, daha önceden faydalı olduğu ve çalıştığı kişilerin geri bildirimleri(danışan yorumları) nasıl?

İzmir Psikolog Seçerken Uzmanlık Alanları İhtiyacınızla Örtüşmeli

Psikoloji çok geniş bir alan, çocuk – ergen – yetişkin – çift – aile gibi farklı dallarının bulunması yanı sıra bu dalların kendi içinde de dalı budağı mevcut. Örneğin bir uzman kaygı bozukluğu üzerine uzmanlaşmış iken bir diğeri bipolar ve borderline kişilik bozukluğu gibi problemlerde kendini geliştirmiş olabilir. Bu sebepten destek alacağınız uzmanın gerek internet üzerindeki yorumlarından gerek iletişim bilgilerinden direkt ulaşarak sizin destek almak isteyeceğiniz alanda hizmet verip verilmediğini teyit etmeniz her şeyden önce gelmelidir.

İzmir’de psikolog” desteği veren kurumlarda çocuk ve yetişkin uzmanları ayrı ayrı bulunabiliyor. Sadece çocuk üzerine çalışan bir uzman(pedagog) da örneğin tercih edilebilmekte. Burada destek almak isteyen bireylerin bir seçimi söz konusu olacak tabii, bazı deneyimli uzmanlar birçok konuda birikim sahibi olabiliyor. Araştırmak ve uzmanı tanımak önemli.

İzmirde Psikolog Ücretleri

Psikolojik danışma almak isteyen bireylerin merak ettiği diğer bir konu da seans ücretleri. İzmir’de psikolog seans ücretleri semtten semte değişiklik gösterdiği gibi uzmandan uzmana, kullanılan tedavi yöntemine kadar birçok etmene göre farklılık gösteriyor. Her sektörde olduğu gibi meslek alanında çalışan uzmanların arasında da deneyim farkı, terapideki etkililiği, danışan memnuniyet oranı ücretine direkt etki ediyor. Fakat İzmir bazında bir psikolojik danışmanlık ücreti skalası vermek gerekirse 150 tl ile 350 tl arasında değiştiğini söyleyebiliriz. Seanslar ortalama 45 dakika ile 60 dakika arasında sürmekte, aile terapisi ve çift – evlilik danışmanlığında süre biraz daha uzamaktadır.

İzmir Psikolog Seans Ücretleri Ne Kadar?

Psikoterapi hizmeti almak isteyen bireylerin merak ettiği ve sorduğu konulardan biri de İzmirde seans ücretleri. İzmir’de psikoterapi ya da İzmir psikolog seans ücretleri 150 tl ile 400 tl arasında değişmektedir. Genel anlamda aralık bu olmakla beraber elbette istisnai meblağlar söz konusu olabilir. Ücretlerin değişmesi uzmanın deneyimine, çalıştığı alanlara, yetkinliğine, mezuniyetine ve kullanabildiği yeteneklere göre değişebilmekte. AyBros Psikoloji olarak misyonumuz İzmir’de hemşerilerimizin psikolojik danışma hizmetini bir lüks olarak görmeden ulaşabilmesi, psikolojik problemlerini daha kısa sürede ve daha az acıyla atlatabilmelerini sağlamaktır.

Psikoterapi Kaç Seans Sürer?

Danışanlar ruh sağlıkları için, problemlerini çözebilmek için psikolojik danışmanlık merkezine ulaşır, “İzmir psikolog” hizmeti veren uzmanlardan kendine en uygun kişiyi seçer ve sürece başlar. Merak ettiği konulardan biri de seansların ne kadar süreceği olmakta. Bunun da seans ücretleri gibi tam net bir karşılığı olmasa da 3 faktöre göre kısa ya da uzun sürebildiğini söyleyelim:

  • Danışanın sorununun derinliği ve boyutu
  • Uzmanın tutumu, çalışma biçimi, etik çalışmaya yatkınlığı
  • Psikoterapi için kullanılan yaklaşım (Kısa süreli çözüm odaklı terapi – Psikanaliz vb.)

AyBros Psikoloji olarak her uzmanımız için geçerli olmak üzere olabilecek en kısa seans sayısında danışanlarımızı memnun olarak kurumumuzdan ayrılmalarını sağlama misyonuna sahibiz. Gerek psikolojik destek ihtiyacının İzmir’de yoğun olması, gerek sonuç odaklı çalışma sistemimiz bizi danışmanlık & terapi sürecini en kısa süre zarfında sonlandırmaya güdülemekte. Elbette senelerdir süregelen problemler, çetrefilli ve içinde birçok dinamiği barındıran sorunların çok kısa zaman zarfında çözümlenmesini beklemek gerçekçi değil. 2 evlilik düşünelim; ikisi de hemen hemen aynı sorunları barındırıyor. Biri 3 senelik diğeri 8 senelik. Bu noktada iki ilişkinin de aynı şekilde yıprandığını söyleyemeyiz.

Uygulanan Psikoterapi Yaklaşımları ve Bilmeniz Gerekenler

Ruh sağlığı alanında dünyada önde gelen terapi ekolleri mevcuttur. Çalışmalarca etkililiği kanıtlanmış sağaltım metodlarıdır. İzmirde psikolojik danışma alacağınız kurumda bu tür terapi ekollerinin çalışıldığından emin olun. Başlıca; Bilişsel davranışçı terapi(BDT), psikodinamik yaklaşım, varoluşsal psikoterapi, hipnoz, EMDR, kabul ve kararlılık terapisi gibi yaklaşımlar kullanılagelmektedir. Psikolog, danışanla ilk seanstan sonra kendi yetenekleri doğrultusunda da bir karar vererek hangi yaklaşımın daha uygun olduğunu seçer. Bu da elbette psikoterapistin yeteneğine ve deneyimine dayanır. Bunların dışında birden fazla yaklaşımın aynı anda kullanıldığı eklektik çalışma biçimi de mevcuttur.

Psikolojik Destek Daha Önce Hiç Almadım, Nasıl Oluyor?

Bazı danışanlarımız daha önce hiç psikolojik destek almadığını belirtiyor ve sürecin nasıl işlediği hakkında hiç bilgi sahibi olmadıklarını dile getiriyorlar. Burada da terapistin deneyimi ve yönetimi devreye giriyor çünkü ilk seansta bütün bunlara değinerek danışanın merakını gideriyor. Danışma/terapi süreciyle alakalı bilgi verecek olursak birkaç seans ile daha uzun aylar boyunca çalışma gerektiren bir yapıdır. Uzmanın yaklaşımına, metoda ve danışanın yaşadığı probleme, problemin şiddetine göre seans sayısı farklılaşmaktadır. Danışanın deneyimi, bilgisi olması şart değildir, bu süre zarfında aklına takılan, sormak istediği her şeyi terapistine açıkça sorabilir, bilgi alması daha da faydalı olacaktır. Uzmanın güveni ve yakınlığı danışanına vermesi burada temel etkendir. Zaten daha önce psikolojik destek alan bireyler, etraflarındaki ihtiyacı olan ve arayışta olan yakınlarına İzmirde tavsiye psikolog önerirken en fazla bu etmeni göz önünde bulundurarak referans olurlar.

Psikoterapi Hizmeti Aldığımdan Ailemin ya da Başkalarının Haberi Oluyor mu?

Psikoterapi tamamen mahrem, danışan ve psikoterapist arasında kalan bir hizmet ilişkisidir. Kesinlikle 3. kişilerle hiçbir bilgi paylaşılmaz. Bu 3. kişilere bireyi nen yakınları, ailesi de dahildir. Etik olarak bu hususa önem veren uzmanları tercih ediniz. Bir problem yaşanıyorsa bu sizi ilgilendirmekte, kimsenin haberi / alakası olmasına gerek yok. Sadece danışanın isteği, talebi doğrultusunda sürece katkı sağlanacağı düşünülüyorsa ulaşılması gereken kişilere ulaşılabilir. Bu konuyla alakalı psikoloji camiasında önde gelen 2 isimle; Freud ve Jung ile ilgili bir anekdotla bitirelim:

Jung ile bir gazeteci röportaj yapar ve Freud ile alakalı psikanaliz süreci ile ilgili özel bir soru yöneltir. Jung bu soruyu cevaplamayacağını, bunun doğru olmayacağını söyler. Gazeteci, Freud’un vefat ettiğini, artık hayatta olmadığını, bunun bir problem olmayacağını söylese de Jung cevap verir: ”Kişiler ölür, sırlar hala hayattadır”.

İzmir Psikolog Tavsiye ve Destek Almam Gerekiyor mu?

Sosyal yaşantınız etkileniyorsa, partnerinize, eşinize karşı eskisi gibi değilseniz, işiniz aksıyorsa, hayattan tad ve keyif alamıyorsanız, hayatınızdan memnun değilseniz, genel anlamda bir sıkkınlık ve zorlanmışlık hissediyorsanız psikoterapi almanız elbette faydanıza olacaktır. Bazen danışanlarımızdan şunları duyuyoruz; ”yalnız olmadığımı, anlaşıldığımı, ben de varım diyebildiğimi düşünüyorum”. Birey varlığının kabul edildiğini ve yargılanmadığını gördüğünde dahi başlı başına iyileşme gerçekleşiyor, önü açılıyor. Biz de kurum olarak İzmirde senelerdir psikolojik danışma hizmeti vermekten bu sebepten gururluyuz, mutlu danışanlarımızla birlikte mutluyuz.

Psikoterapi Sürecinde İletişim ve Takip Nasıl Olur?

Yazımızın sonuna gelirken size kurumlarda muhakkak bulunması gereken bir yapıdan söz etmek isteriz. Danışma sürecinde gerek asistanların ve uzmanın danışana gerek de ihtiyaç halinde danışanın uzmana(direkt ya da asistan aracılığıyla) ulaşması gerekliliği… Maalesef bazı kurumlar bu durumu göz ardı edebiliyor ve danışanın ihtiyacını karşılamayabiliyor. Psikoterapi süreğen bir yapıdır ve takip önemli bir yer tutar. Özellikle online platformlarda danışanlardan bazı uzmanlarca duyarsızlıkla karşılaştıklarını üzülerek görüyoruz. Bu sebeplerden uzmanın ilgili olması ve danışanlarının sürecini gözetmesi tavsiye psikolog arayışınızda seçiminizi kolaylaştıracaktır.

İzmir’de psikolog tavsiyesi isteyen bireylerin göz önünde bulundurması gereken etmenleri paylaştık. Yazımızı faydalı bulduysanız diğer yazılarımıza göz atabilir, psikolojik danışma ve psikoterapi ile ilgili sorularınız için iletişime geçebilir ya da randevu oluşturabilirsiniz.

Ne zaman Psikolojik Destek Almalıyım?

Uzun süredir mücadele ettiğiniz sorunlarınız varsa, tek başına üstesinden gelemiyorsanız, eşiniz, aileniz sizi anlamıyor ve sığ cevaplarla geçiştiriyorsa bir uzmandan destek almanın zamanı gelmiş demektir. Yalnızlık ve anlaşılmamak gerçekten zor ve kimsenin yüzyüze gelmemesi gereken durumlar. Uzman bir psikoterapist hem empati hem koşulsuz kabul konularında kendini yetiştirmiş ve danışana tek başına olmadığını, yol arkadaşı olabileceğini hissettiren kimsedir. Bu sebeple doğru psikoloğun bulunması danışan adayları için altın değerindedir desek abartmış olmayız.

İlişki ve evlilik sorunlarında bazı durumlarda eşlerden biri yardım alınması taraftarı olurken diğer eş yanaşmayabiliyor. Bu noktada yapıcı olan ve çözüm için çabalayan eş, problemleri kendi başına ya da eşiyle halledemeyeceğini düşünüyorsa evlilik çift terapistine başvurabilir.

Çocuklarla ilgili sorunlarda(özellikle kaygı, alt ıslatma, korku, öfke) ebeveynler bir türlü çocuklarıyla ilgili istenen düzeni sağlayamadıysa bir oyun terapisti ya da masal terapisti gibi pedagoji alanında etkili olan terapi yöntemlerini kullanan bir çocuk psikoloğuna danışabilir.

Bireysel bazda ne zaman psikologa gidilir? sorusuna cevap verecek olrusak; çok geniş bir yelpazede değerlendirebiliriz. Geçmiş travmalar, anksiyete, depresyon, özgüven – özsaygı problemleri, sosyal hayatın istendiği gibi gitmemesi tarzında şikayet edilen problemler için psikologa danışılabilir. Bir kişi için basit, sıradan görünen bir problem bir başkası için hayatı oldukça zorlayıcı olabiliyor. Bu yüzden kimseyi yargılamadan saygı duyarak hayatı daha kaliteli yaşamasına vesile olmak gerekmekte. Her birey bir dünya ve kendi içinde özeldir.

Online Terapi ve Danışmanlık Alabilirsiniz

Kurumumuzca İzmir psikolog hizmetini yüz yüze ofislerimize gelerek alamayan uzak semtlerdeki ya da İzmir dışındaki şehirlerde yaşayan danışanlarımıza online psikolojik danışmanlık desteği de sağlıyoruz. Özellikle coronavirüs sürecinde yoğun talep olan online terapiye talepte bulunan danışanlarımızla devam etmekteyiz. Ofis çalışmalarımızın yoğunluğundan dolayı belli sayıda kota dahilinde online danışan kabul ediyor ve sadece online görüşmeye uygun danışma konularında hizmet veriyoruz. Bu sebeplerden randevu alım sürecinde mutlaka iletişime geçerek bilgi vermeniz yerinde olacaktır.

Bitirirken

Hayatı kaliteli ve dolu dolu yaşamanın bir yolu da geçmiş ve bugünkü yüklerimizi olduğumuz yerde bırakıp önümüze umutla bakarak devam etmektir. Psikoterapi de bunu gerçekleştirmek için uygulanan yaygın bir yoldur. İzmir psikolog hizmeti alırken size faydalı olacağını düşündüğünüz, iyi araştırdığınız, İzmir’de tavsiye edilen psikologlar arasından yaptığınız seçimle belki de bu seçimin ve başlangıcın, hayatınızın dönüm noktası olarak etki edeceğini bilmelisiniz. Sorununuz ya da danışacağınız konu ne olursa olsun en zor ve çetin anlarda dahi umut vardır, çaresiz değilsiniz.

Sözlerimizi Nietzsche’nin alıntısıyla bitirelim:

Bir nedeni olan insan, hemen her nasıl’a katlanır…

İletişim Kurun

Bir Psikoloğa mı İhtiyacınız Var ?

Bizi Arayın, Alanında Uzman Psikologlarımız Sizlere Yardımcı Olsun!

İzmir Pedagog, İzmir Psikolog ve Danışmanlık alanlarında hizmetinizdeyiz!